Κινητοποίηση μπροστά από το Δημαρχείο Χαϊδαρίου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία.
Μιλώντας στους γονείς, η Πρόεδρος της Ένωσης Αγγελική Γκούσκου έδωσε το στίγμα του ανυποχώρητου αγώνα των γονιών. Όπως είπε, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης το να στοιβάζει τα παιδιά σε πολυμελή τμήματα, δυσκολεύοντας το εκπαιδευτικό έργο και αδιαφορώντας για το ότι σε αυτά υπάρχουν και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Υπενθύμισε πως και στο Χαϊδάρι υπάρχουν συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ στο αίτημα για σπάσιμο τμημάτων σε σχολεία, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Γ’ Αθήνας (και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας), απάντησε αρνητικά.
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος βρέθηκε στην κινητοποίηση, όπου εξέφρασε εκ νέου τη στήριξη και τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα γονιών και εκπαιδευτικών όχι μόνο ενάντια στις συγχωνεύσεις, αλλά και συνολικά για σχολεία που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις εκπαιδευτικές ανάγκες.


