Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις»

Κέντρο Πρόληψης  «Άρηξις»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Άρηξις” είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που δημιουργήθηκε από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τη Νομαρχία Αθηνών.

Μέχρι το 2005 ήταν γνωστό ως «Άρξις». Ο ΟΚΑΝΑ έχει την επιστημονική και την οικονομική εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης, ενώ την ευθύνη της γενικότερης λειτουργίας του έχει το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους δημάρχους των τριών δήμων και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η σύσταση και η λειτουργία του Κέντρου είναι καρπός της μακροχρόνιας προσπάθειας ανταπόκρισης στην ανάγκη για συστηματική οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στην τοπική κοινότητα. 

Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2002 με έδρα το δήμο Αιγάλεω. 

Απευθύνεται σε:

  • Γονείς που έχουν παιδιά στην προσχολική, τη σχολική και την εφηβική ηλικία
  • Εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παιδαγωγούς
  • Παιδιά, εφήβους και νέους
  • Επαγγελματίες
  • Τοπικούς φορείς
  • Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ενημέρωση ή συνεργασία σε θέματα πρόληψης και εξάρτησης. 

Συνεργάζεται μ’ ένα μεγάλο αριθμό κοινωνικών φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, για αλληλοενημέρωση, δικτύωση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, παραπομπές ενδιαφερομένων, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, καθώς και για άλλες δραστηριότητες.

Στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό, κοινωνιολόγο, κοινωνική ανθρωπολόγο), ειδικευμένο σε θέματα εξάρτησης και αγωγής υγείας.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.


 Επισκεφθείτε το blog του Κέντρου, στη διεύθυνση: http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com

Παροχές