Διάκριση για το 8ο Δημοτικό Χαϊδαρίου στην ρομποτική στους Μεσογειακούς Αγώνες Stem

10 Απριλίου, 2025 13:16

Μαθητές του 8ου Δημοτικού Χαϊδαρίου διακρίθηκαν στην ρομποτική, στους Μεσογειακούς Αγώνες με τίτλο «Mediterranean Stem Education Competition 2025}.

Συγκεκριμένα, 2 Ομάδες του σχολείου αγωνίστηκαν στην κατηγορία Football και 3 Ομάδες στην κατηγορία Bastemball. Όλες οι Ομάδες οι οποίες έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό τιμήθηκαν με επαίνους για την εξαιρετική τους εμφάνιση και την υιοθέτηση του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας.

Η πρωτοεμφανιζόμενη Ομάδα Bastemball Crashers ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία Bastemball μεταξύ 44 αξιόλογων ομάδων, μετά από 4 Προκριματικούς αγώνες συμμαχιών, σύμφωνα με τους οποίους κατατάχθηκε μεταξύ των 16 Ομάδων που προκρίθηκαν στον τελικό. Η αναμέτρηση των συμμαχιών στον Τελικό πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Ομάδας σε 2 ακόμη Αγώνες συμμαχιών, όπου και η ομάδα έλαβε την 1η θέση!

Στην εκδήλωση βράβευσης που έγινε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο παρευρέθηκαν και έδωσαν επαίνους και μετάλλια ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σταθάς. Συνεχάρησαν όλους τους μαθητές και τους προπονητές για την αξιέπαινη προσπάθεια και ευχήθηκαν ακόμα περισσότερες επιτυχίες και καλή πρόοδο.

Τα μέλη των ομάδων που διαγωνίστηκαν:

Ομάδα Bastemball Crashers: Ελένη Βενέτη, Δέσποινα Μυλούλη, Μιχαέλα Ευαγγελινού Προπονήτρια: Έλλη Μαντζανά.

Ομάδα RoboMars: Ελένη Κωστιδάκη, Ιωάννης Ευαγγελινός, προπονήτρια Ελλη Μαντζανά.

Ομάδα Robospacers: Ιωάννης Αγαθής, Γεώργιος Αλιφέρης, προπονήτρια ‘Ελλη Μαντζανά

Ομάδα Robofriends: Πέτρος Μπουτσελάκος, Παναγιώτης Οράν, Παναγιώτης Μαρκουτσάς, Προπονητές: Έλλη Μαντζανά και Ευστράτιος Ρουμνάκης

Ομάδα RoboMasters: Διονύσιος Μεντζελόπουλος, Πορφύριος Λαδάς, Προπονητές: Έλλη Μαντζανά και Ευστράτιος Ρουμνάκης