Ο Σύλλογος Ποντίων τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας και την Άννα Καλαϊτζόγλου

31 Μαρτίου, 2025 13:42

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λίρα», το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαρτίου. Στην εκδήλωση ο Σύλλογος τίμησε επίσης για την προσφορά της στα ποντιακά δρώμενα, την Άννα Καλαϊτζόγλου.

Την εκδήλωση, η οποία έγινε στην γεμάτη από κόσμο Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Λούκος, ενώ το λόγο πήραν ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθιμιάδης και η  Σουλτάνα Βαρυτιμιάδη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ανέφερε πως οι γυναίκες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να κερδίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτηση τους, υπενθυμίζοντας πως αυτή η ημέρα καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Κλάρα Τσετκιν Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών, ενώ οι μεγαλειώδεις αγώνες των γυναικών ξεκίνησαν το 19ο αιώνα. Επίσης ο κ. Σελέκος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση του Συλλόγου να τιμήσει την Άννα Καλαϊτζόγλου για την πολύ μεγάλη προσφορά της.

Ακολούθησε η βράβευση της κ. Καλαϊτζόγλου για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά της στον Σύλλογο και γενικότερα στους Ποντιακούς Συλλόγους της Αττικής, καθώς και για τη συμμετοχή της στο σίριαλ “Κόκκινο Ποτάμι”. Συγκινητικό ήταν το βίντεο που ακολούθησε με φωτογραφίες από τις αναρίθμητες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πήρε μέρος η Άννα Καλαϊτζόγλου, καθώς και τα καλά λόγια που ακούστηκαν από φίλους και συνεργάτες που μίλησαν γι αυτή.

Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου Κατερίνα Βαλεντζα και Ελένη Θερμού και οι Δημοτικοι Συμβουλοι Άρης Πανόπουλος και Αγγελική Ρηγάκη Γκανά. Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιου Αιτωλοακαρνανίας Φάνης Κοντοχρήστος “Αξέχαστες Πατρίδες” αλλά και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων Ποντίων.