Ανακοινώσεις

Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας

13-02-2014

Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος ΤΟΠΣΑ Αφαία που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους.
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Αφαία στην οποία μετέχει ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο Δήμος Περιστερίου έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής στήριξης των ανέργων με στόχο την προώθησή τους στην αγορά εργασίας και τη διατήρηση της απασχολισημότητάς τους.
 

Επιστολή παρέμβασης του Δημάρχου στον ΟΑΣΑ για αλλαγές στα δρομολόγια 811 και 803

08-01-2014
διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου    
δείτε εδώ    την πρόταση τροποποίησης της λεωφοριακής γραμμής 811
δείτε εδώ    την πρόταση τροποποίησης της λεωφοριακής γραμμής 803

 

Σχεδιασμός δράσης Δήμου Χαϊδαρίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις & παγετό

06-11-2013

Με δεδομένη την εμφάνιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο της πόλης μας, τα οποία εμφανίζονται τη χειμερινή περίοδο, η Υπηρεσία Καθαριότητας δρομολόγησε πρόγραμμα συντονισμένων έργων και δράσεων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Τα έργα και οι δράσεις που θα κινήσει η Υπηρεσία για έγκαιρη προετοιμασία και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο είναι τα εξής:
 

Επιστολή Δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Σγουρό

27-09-2013

Κύριε Γενικέ,

Σοβαρό και κατεπείγον πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, λόγω της απένταξης από το Π.Ε.Π Αττικής 2007-2013, του έργου που αφορά στην κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων στην ευρύτερη περιοχή του Σκαραμαγκά, που έχει ως φορέα υλοποίησης το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.
Ειδικότερα:
Όπως πληροφορηθήκαμε, έπειτα από σχετική απόφασή σας, το εν λόγω έργο απεντάχθηκε «λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, που αντιβαίνουν στους όρους της απόφασης ένταξής του, στο Πρόγραμμα».
 

 

διαβάστε το πλήρες έγγραφο 

Ενημέρωση για δράσεις κατά της ενδοχολικής βίας

10-09-2013

Αγαπητοί γονείς,

Η βία μεταξύ των μαθητών στα σχολεία έχει αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας και θεωρείται πλέον κοινωνικό πρόβλημα.
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α'ΒΑΘΜΙΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Β'ΒΑΘΜΙΑΣ 

το "πλοίο της αγάπης" έδεσε στο Χαϊδάρι

02-05-2013

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη συνέπεια, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, η πρώτη παράδοση τροφίμων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Δήμο Χαϊδαρίου στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων με κοινό στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Τα δέματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έφτασαν στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου το πρωί της Μ. Πέμπτης και άρχισε αμέσως η διανομή τους στους δικαιούχους του προγράμματος που είναι 120 οικογένειες με παιδιά που στερούνται την αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών.
 

Διάθεση προϊόντων 28-04-2013

30-04-2013

πατήστε εδώ για μεγέθυνση

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η επιχείρηση διάθεσης προϊόντων απευθείας από παραγωγούς στους Δημότες Χαϊδαρίου, που οργάνωσε για πέμπτη φορά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου, την Κυριακή 28 Απριλίου

Αγώνας "ALL STAR" Μπάσκετ

16-04-2013
Καλάθι στην αλληλεγγύη.
Αγώνας "ALL STAR" Μπάσκετ με συμμετοχή βετεράνων αθλητών μπάσκετ της Εθνικής Ομάδας και πολιτικούς.
Μπες στο... παιχνίδι.
Σκοπός του "1ου τουρνουά μπάσκετ Αγάπης και Αλληλεγγύης" είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τους άνεργους και άπορους συνδημότες μας και για να στηριχθεί το "Κοινωνικό Παντοπωλείο".
Για αυτό το λόγο αντί για εισιτήριο φέρνουμε όλοι τρόφιμα. Ένα πακέτο ρύζι ή μακαρόνια ή γάλα που θα φέρουμε όλοι, αποτελεί μήνυμα ανθρωπιάς στις δύσκολες στιγμές που περνάνε εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και ενισχύει την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου.
 
Ακόμα και η πιο μικρή συνεισφορά έχει σημασία.
Μη μένεις αμέτοχος.
Ο αθλητισμός ενώνει.

Διάθεση προϊόντων 31-3-2013

03-04-2013

πατήστε εδώ  για μεγέθυνση

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η επιχείρηση διάθεσης προϊόντων απευθείας από παραγωγούς στους Δημότες Χαϊδαρίου, που οργάνωσε για τέταρτη φορά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου, την Κυριακή 31 Μαρτίου.
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

26-03-2013
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 
1. Εκφράζει την αντίθεση του στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, για την επί της ουσίας , κατάργηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
2. Ζητάει από το Κράτος, να υπάρξει εξαίρεση από τους περιορισμούς της δημοσιονομικής πολιτικής, τόσο των κοινωνικών δομών, όσο και των εργαζομένων σ΄αυτές, ώστε να μπορέσει έτσι να δημιουργηθεί σε μόνιμη βάση, ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας, που θα στηρίξει ουσιαστικά τον ανήμπορο πολίτη.
3. Απαιτεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα και θα εξασφαλίζει ένα πλαίσιο σταθερής και μόνιμης εργασίας, για τους ήδη εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν προσληφθεί με τις διαδικασίες, που ορίζει το ΑΣΕΠ.
4. Ζητάει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και να εξασφαλιστούν παράλληλα, επιπλέον κονδύλια από το ΕΣΠΑ, τη στιγμή μάλιστα, που τεράστια ποσά, από αυτά, παραμένουν σήμερα αδιάθετα.
5. Ζητάει από τα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ – ΠΕΔΑ), να μην αποδεχτούν τη διάλυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά να αντιδράσουν δυναμικά, αναλαμβάνοντας συντονισμένες δράσεις.               

διαβάστε το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος 

copyrights © 2019 Evolution Projects