Ανακοινώσεις

Προκηρύσσουμε δημόσιο διαγωνισμό με ενσφράγιστες προσφορές για την ανάθεση εκμετάλλευσης και λειτουργία του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.

18-04-2019

Επαναληπτικός Συνοπτικός Διαγωνισμός για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης οχημάτων & μηχανημάτων του Δήμου Χαϊδαρίου για το έτος 2019»

17-04-2019

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά.

01-04-2019

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων προσφυγικών οικογενειών με μωρά παιδιά σε αντίσκηνα, που μετέφεραν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά τις προηγούμενες μέρες.

Οι διαμαρτυρίες των προσφύγων για αυτή την κατάσταση είναι απολύτως δίκαιες και οι χειρισμοί του υπουργείου με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, δεν πείθουν κανέναν, ειδικά μετά το τραγικό γεγονός να πάρουν φωτιά μια οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά που διέμεναν σε σκηνή.

Η σημερινή κινητοποίηση τους, στην πύλη του Σκαραμαγκά και τα αιτήματα των προσφύγων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, πρέπει να γίνουν δεκτά και να υλοποιηθούν άμεσα από το Υπουργείο. 

Από τη πρώτη στιγμή τους προειδοποιήσαμε ότι στοιβάζοντας πρόσφυγες  στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, που επικρατεί ήδη άσχημη κατάσταση και χωρίς να παρθούν κατάλληλα μέτρα θα οδηγούσε σε ακόμα χειρότερες συνθήκες διαβίωσης. Μάλιστα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι μας εγκαλούσε ότι «εξυπηρετούμε σκοτεινά κέντρα».

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η διαχείριση του προσφυγικού γίνεται με τρομερές προχειρότητες και χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην οδύσσεια των ξεριζωμένων και  είναι υπεύθυνη γι’ αυτό, αφού η Συμφωνία που έκανε με την ΕΕ φυλακίζει στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, σε συνθήκες που κανένας μας δεν θα άντεχε ούτε για μία μέρα.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ από την Κυβέρνηση να διασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να σταματήσει το αίσχος με τα αντίσκηνα. Αντί να σκέφτεται ο υπουργός κ Βίτσας πως θα στοιβαχτούν κι άλλοι στο Σκαραμαγκά, ας αρχίσει να εφαρμόζει τις προτάσεις μας για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά στο κέντρο φιλοξενίας.

«Ανάρτηση Πινάκων κατάταξης και επιλογής προσωπικού της ΣME1Α/2019 Ανακοίνωσης μας»

26-03-2019

Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης οχημάτων & μηχανημάτων του Δήμου Χαϊδαρίου για το έτος 2019»

21-03-2019

 

                                                                                                                                 

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου προκηρύσσει μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση κτιρίου κατάλληλου για τη στέγαση υπηρεσιών ΚΕΠ Δήμου Χαϊδαρίου

18-03-2019

Σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου συνολικά δύο (2) ατόμων και συγκεκριμένα ενός (1) ΤΕ Εργοθεραπευτή και ενός (1) ΤΕ Φυσιοθεραπευτή

18-03-2019

Υποβολή αιτήσεων: από Σάββατο 9-3-2019 έως και Δευτέρα 18-3-2019.

Πρόσκληση για εγγραφή ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων στους υπό διαμόρφωση καταλόγους ΚΗΣΚ

18-01-2019

Κλείσιμο όλων των σχολείων και των παιδικών σταθμών, για την 8η Ιανουαρίου 2019 του Δήμου Χαϊδαρίου

08-01-2019

                                                                                                                                              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                Χαϊδάρι, 7/01/2019        

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ                                                             

Γραφείο Α/ρχου Παιδείας, Αθλητικών &                                                                                           Πολιτιστικών Υπηρεσιών 

Ταχ. Δ/νση: Στρ. Καραϊσκάκη & Επαύλεως 

Τηλέφωνο: 213-2047216-217         

Email : karagiannis@haidari.gr                                                                                     

  Απόφαση

ΘΕΜΑ:  Κλείσιμο όλων των σχολείων και των παιδικών σταθμών, για την 8η Ιανουαρίου 2019  του Δήμου Χαϊδαρίου

 

Εξαιτίας  των  Καιρικών Φαινομένων,  αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου τουλάχιστον για την 8/1/2019 με γνώμονα την προστασία της σχολικής κοινότητας και την αποφυγή μετακινήσεων.

 

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

07-01-2019

Δελτίο Τύπου

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Βρίσκεται σε ετοιμότητα και αυξημένη εγρήγορση όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός (Φορτωτές, «Αλατιέρα», Εκχιονιστικό μηχάνημα) καθώς και το προσωπικό του Δήμου. Παράλληλα, η υπηρεσία έχει προμηθευτεί αλάτι και με ειδικό μηχάνημα θα επέμβει όπου απαιτείται.

Παράλληλα, στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών και  ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Χαϊδαρίου θα λειτουργήσει θερμαινόμενο χώρο, από 7/1/2019 έως 8/1/2019, στο:

1ο ΚΑΠΗ ΧΑΙΔΑΡΪΟΥ (ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 5) για ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2105812080

Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες συμφώνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες πρέπει να κάνουν τις εξής ενέργειες, σύμφωνα με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. 

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Παράλληλα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζοί:

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

-Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση ή συνθήκες παγετού).

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 2132047200 (Δημαρχείο)

   Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

 

 

copyrights © 2020 Evolution Projects