ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

15-12-2015

 Χαϊδαριώτες-Χαϊδαριώτισσες,
Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που η σφοδρή καταιγίδα έπληξε το δήμο μας, φέρνοντας τόνους νερού και λάσπης από το Ποικίλο όρος στις αυλές, στα σπίτια, στα μαγαζιά, σε δημοτικά κτήρια, σχολεία ακόμα και στο δημαρχείο. Δρόμοι και υποδομές της πόλης μας έπαθαν μεγάλες καταστροφές, εκατοντάδες συμπολίτες μας «έχασαν» το βιός τους, τα εμπορεύματά τους, τα αυτοκίνητά τους. Ανάλογες, ήταν οι καταστροφές και σε άλλους δήμους της δυτικής Αθήνας.

 

 ΔΕ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

Από την πρώτη στιγμή, η δημοτική αρχή, βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες κατοίκους με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος. Την επόμενη μέρα απαιτήσαμε να κηρυχτεί, κηρύξαμε το δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή, προς τους αρμόδιους φορείς Περιφέρειας και Κυβέρνησης. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους διοικητές των στρατοπέδων, διοργανώσαμε συλλαλητήριο στην αντιπεριφέρεια δυτικού τομέα, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, ζητήσαμε έκτακτο κονδύλι για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον υφυπουργό υποδομών για να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα. Στέλνουμε δεκάδες έγγραφα, σ’ όλους τους κρατικούς φορείς και στην Περιφέρεια, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Άμεσα η δημοτική αρχή, αξιοποιώντας τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, χωρίς παραπάνω βοήθεια από αλλού, πήραμε μέτρα καθαρίζοντας τους λασπωμένους δρόμους, καταγράφοντας τις υλικές ζημιές κατοικιών και εμπορικών καταστημάτων. Ακόμα, και σήμερα συνεχίζονται να καθαρίζονται τα φρεάτια. Ιδιαίτερα δύσκολο, ήταν το έργο αποκατάστασης της λειτουργίας των δημοτικών κτιρίων όπως, για παράδειγμα, του κολυμβητηρίου και πολλών σχολείων. Ταυτόχρονα, προχωράμε σε εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών μέτρων σε επικίνδυνα σημεία της πόλης. Ο Δήμος μας, παρά τις περικοπές και την υποχρηματοδότηση, έχει διαθέσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για το σκοπό αυτό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!

Παρά τις υποσχέσεις τους για άμεση ανταπόκριση και στήριξη, στην πράξη δεν έχει προχωρήσει τίποτα.
Συγκεκριμένα:
• Η Περιφέρεια δεν ξεκίνησε το αντιπλημμυρικό έργο του κεντρικού αγωγού στη Λεωφόρο Αθηνών, γιατί όπως λέει δεν έχει ορίσει μελετητικό γραφείο για την κυκλοφοριακή μελέτη…
• Ο υφυπουργός υποδομών υποσχέθηκε ότι θα συντονίσει το έργο των υπουργείων, αλλά ακόμα… περιμένουμε το συντονισμό.
• Οι πληγέντες δεν έχουν πάρει δεκάρα, αν και είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι ζημιές που έχουν υποστεί είναι πολύ μεγάλες.
• Καμιά έκτακτη χρηματοδότηση δεν έχει δοθεί στο δήμο για τις καταστροφές. Ούτε τα 20000 ευρώ, που υποτίθεται αποτελούν την πρώτη ενίσχυση, δεν έχουν ακόμα αποταμιευτεί!

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ

Καλούμε, όλο το χαϊδαριώτικο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία των εργαζομένων, τη μαθητική κοινότητα, τους μαζικούς συλλόγους γυναικών και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους να δώσουν μαζικό παρόν στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος την Τετάρτη 16/12 στις 10:00π.μ. στην πλατεία «Δημαρχείου», στον αποκλεισμό της Λεωφόρου Καβάλας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Απαιτούμε:
• Να προχωρήσει η διαδικασία και να αποζημιωθούν άμεσα στο σύνολο των καταστροφών, οι πληγέντες με έκτακτο κονδύλι.
• Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής τάφρου όμβριων υδάτων στο βουνό, ο αγωγός στη λεωφόρο Καβάλας.
• Να ξεκινήσει ο σχεδιασμός νέων παρεμβάσεων όπως Αφαία , ‘Ανω Δάσος, Αστυθέα , Κορυτσάς, Επαύλεως, Κεντρικό Χαϊδάρι, Δαφνί κ.τ.λ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12 10:00π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ»
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ!

copyrights © 2019 Evolution Projects