Συνάντηση Μιχάλη Σελέκου με τον Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα

26-10-2015

  Σήμερα Παρασκευή 23-10-2015 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου Μιχάλη Σελέκου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα.
Το θέμα της συνάντησης ήταν η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των καταστροφών που έχουν προκληθεί στο Δήμο λόγω των πλημμυρών. Σε αυτά τα πλαίσια ζητήθηκε η αποφασιστική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα την επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων στην Λεωφόρο Αθηνών και στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου (περιοχής Γρηγορούσας – Αη Γιώργης).

Η αντιπλημμυρική προστασία του Χαϊδαρίου αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και σε αυτά τα πλαίσια έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις της τόσο με την Περιφέρεια Αττικής , όσο και με τους Διοικητές των Στρατοπέδων.
Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος επεσήμανε ότι το Χαϊδάρι πλήττεται πολύ συχνά από πλημμύρες, ωστόσο χαρακτήρισε την φετινή πλημμύρα «βιβλική καταστροφή», καθώς δεν άντεξε ο τοίχος του Στρατοπέδου και όλα τα όμβρια ύδατα από το Ποικίλο όρος κατέβηκαν και έπληξαν ολόκληρη την πόλη μας, παρόλο που η Δημοτική Αρχή έκανε κάποιες βελτιώσεις και έργα στα Στρατόπεδα με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει.
Τόνισε πως ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος, με περιοχές όπως ο Αη Γιώργης, η Γρηγορούσα, το Κεντρικό Χαϊδάρι, η Αφαία – Σκαραμαγκάσ, Δάσος αλλά και σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, το Κολυμβητήριο και εκκλησιές να έχουν φοβερές ζημιές και σημείωσε ότι αν δεν ξεκινήσουν τα δύο έργα άμεσα, ο αγωγός στην Λεωφόρο Αθηνών και η αντιπλημμυρική τάφρος των Στρατοπέδων στο Ποικίλο Όρος, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί.
Ο κος Τζόκας ενημερώθηκε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από την Δημοτική Αρχή, τους εργαζόμενους του Δήμου και τους Δημότες για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της θεομηνίας.

Ο Μιχάλης Σελέκος ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν κοπάσει και οι ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις – κίνδυνος ανθρώπινων ζωών, οδοστρώματα είναι πολύ μεγάλες. Ανέφερε ότι προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει ο καθαρισμός και απόφραξη της Ρίμινι, ώστε να υπάρξει επιθεώρηση τυχόν ζημιών του οδοστρώματος, καθώς είναι ο κεντρικός δρόμος που πηγαίνει στο Αττικό Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας αυτών των συνθηκών ζητήσαμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και να αποζημιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι πληγέντες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπ.Τζόκας από την πλευρά του σημείωσε ότι προσπαθεί να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις για τον αγωγό στην Λεωφόρο Αθηνών και να μπει ως κατεπείγον έργο. Ενώ παράλληλα να γίνει μια συνάντηση με το Υπουργείο Άμυνας για το έργο στα Στρατόπεδα. Όσον αφορά στις αποζημιώσεις: «Η Περιφέρεια θα στείλει κλιμάκιο εκτιμητών για τις ζημιές στα μαγαζιά και το κλιμάκιο του Δήμου θα εκτιμήσει τις ζημιές σε σπίτια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μηχανήματα και αποφρακτικό για βοήθεια.»

Τέλος, ο Δήμαρχος με τον Αντιπεριφερειάρχη πέρασαν από τα Στρατόπεδα και άλλες περιοχές του Χαϊδαρίου που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.


 

copyrights © 2019 Evolution Projects