συναυλία αφιερωμένη στον Παναΐτ Ιστράτι από το Σύλλογο Φαρακλάδων «Η Εύγερος»

20-11-2017

Ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς και ο Δήμος Χαϊδαρίου σας καλούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στη συναυλία με μικτή χορωδία και μαντολινάτα αφιερωμένη στον Παναΐτ Ιστράτι.
 

 

 Η συναυλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου (Λ. Αθηνών & Καραϊσκάκη), σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του συλλόγου «Η Εύγερος» για τη μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό.
Ο Παναΐτ Ιστράτι ή Γεράσιμος Βαλσάμης γεννήθηκε το 1884 στη Ρουμανία, από μητέρα Ρουμάνα και πατέρα Κεφαλλονίτη, από τα Φαρακλάτα, ο οποίος εγκατέλειψε το νησί για μια καλύτερη τύχη. Ο Παναΐτ ήταν χαρισματικός συγγραφέας και λογοτέχνης, χαρακτηρίστηκε ως «ο Μαξίμ Γκόρκι των Βαλκανίων» και συνδέθηκε με βαθιά φιλία με τον Νίκο Καζαντζάκη.
Ο Σύλλογός «Η Εύγερος» ιδρύθηκε στις 20/4/1975 στην Αθήνα από εκατοντάδες μέλη που κατάγονται από το χωριό Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς που είναι χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Εύγερος. Εδρεύει στην Αθήνα, στο ιδιόκτητο πολιτιστικό κέντρο «Παναΐτ Ιστράτι» κοντά στην Ομόνοια, διατηρώντας πολλά τμήματα πολιτισμού και πραγματοποιώντας χιλιάδες ποικιλόμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αγωνίζεται για ειρήνη, πολιτισμό και πρόοδο χωρίς πολέμους και ξένες επεμβάσεις.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

copyrights © 2019 Evolution Projects