Με επιτυχία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Χαϊδάρι

29-03-2018

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Χαϊδαρίου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης, των εθνικοτοπικών συλλόγων, της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και χιλιάδων συμπολιτών μας που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων και την παρέλαση που ακολούθησε.

Στον πανηγυρικό λόγο του ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος αναφέρθηκε στο σύγχρονο μήνυμα της επανάστασης του ΄21 και τα συμπεράσματα από τον αγώνα των Ελλήνων:
«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 απέδειξε για μια ακόμα φορά πως κανένας λαός δεν μένει υπόδουλος όταν πάρει την μεγάλη, την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει.
Και η απόφαση των σκλαβωμένων Ελλήνων να ξεσηκωθούν και να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό, την φεουδαρχία και την καταπίεση, που εκφραστές τους ήταν οι Οθωμανοί Πασάδες και Μπέηδες αλλά και οι Ρωμιοί Προύχοντες και Κοτζαμπάσηδες, έκανε πράξη ότι η θέληση και ο αγώνας ενός Λαού μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του.
Γιατί είχε ωριμάσει από την προεπαναστατική ήδη περίοδο, στη συνείδηση του Λαού μας ότι ο μόνος τρόπος για να αποτινάξεις κάθε είδος σκλαβιάς και υποδούλωσης, είναι η ανυπακοή και η απειθαρχία, η αμφισβήτηση και η επαναστατική δράση…
Απέναντί τους οι ήρωες του ΄21 είχαν μία παντοδύναμη Οθωμανική Αυτοκρατορία, είχαν τον Μέτερνιχ και την πολιτική της Ιερής Συμμαχίας που αντιμετώπιζε με καταστολή όλα τα επαναστατικά κινήματα της εποχής, είχε όσους υπερασπίζονταν το παλιό κοινωνικό καθεστώς και την εξουσία του Σουλτάνου γιατί αντλούσαν προνόμια από αυτό…
…Η Ελληνική Επανάσταση σημάδεψε ανεξίτηλα την πορεία του Ελληνικού Λαού, ενέπνευσε τις επόμενες γενιές, τις εμψύχωσε για αντίσταση και αγώνα.
Ήταν η μόνη από τις εξεγέρσεις εκείνων των χρόνων σ΄όλο τον κόσμο που πέτυχε, πήρε σάρκα και οστά, έστειλε αισιόδοξα μηνύματα σ΄όλους τους υπόδουλους λαούς.
Έδωσε ένα ισχυρό πλήγμα για το καθεστώς της Ιεράς Συμμαχίας και αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα για τους Λαούς όλου του κόσμου.
• Απέδειξε ότι όταν οι Λαοί θέλουν, μπορούν να ανατρέψουν συσχετισμούς, αριθμητικές υπεροχές, πάνοπλους στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά μηχανισμούς.
• Παντοδύναμοι είναι οι Λαοί που παλεύουν για το δίκιο τους, που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.
• Σήμερα σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει ο Λαός μας και η νεολαία να εμπνέονται, να διδάσκονται και να παίρνουν δύναμη απ΄τους ήρωες που μεγαλούργησαν και έφτιαξαν το Έπος του 1821.»
Συνεχίζοντας την ομιλία του μίλησε για τις σύγχρονες εξελίξεις:
«…Ο αγώνας του ΄21 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος.
Ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας βιώνει τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, που ζει μέσα στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον.

• Σήμερα, που οι σύγχρονες Ιερές Συμμαχίες δηλ. η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, οι ιμπεριαλιστικές χώρες ματώνουν και ξεκληρίζουν εκατομμύρια αθώους, θύματα της πολιτικής τους, που τους οδηγούν στην οδυνηρή προσφυγιά και στη μετανάστευση.
• Σήμερα, που θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε νέο μεσαίωνα, σε εργασιακή ζούγκλα χωρίς δικαιώματα, σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.
• Σήμερα, που οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική και οι ανταγωνισμοί στα πεδία των φυσικών πόρων και των ενεργειακών αγωγών, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες με απρόβλεπτες συνέπειες για τους Λαούς.
• Σήμερα, που η τουρκική επιθετικότητα με τάση κλιμάκωσης και κινδύνους για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, είναι πλέον ορατή αφού αμφισβητούνται ελληνικά νησιά και διεθνείς συνθήκες καθορισμού των συνόρων.
• Σήμερα, είναι απαραίτητο να ανατρέξουμε στις πηγές μας.
Να αμφισβητήσουμε αυτό το απάνθρωπο σύστημα που οδηγεί τους ανθρώπους στις πολεμικές κρεατομηχανές του για να εξυπηρετήσει τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Να πιούμε το αθάνατο κρασί του ΄21.
Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, αφού η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, θέλει αγώνες και θυσίες για να διεκδικήσουμε τον κόσμο των αναγκών και των ονείρων μας που πρέπει να φτιάξουμε.
Ένα κόσμο που θα είναι ευλογία και όχι κατάρα για τα παιδιά μας. Για μια καλύτερη ζωή, χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και πείνα.
Για ένα κόσμο της Ειρήνης, της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Προκοπής.»

copyrights © 2019 Evolution Projects