Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ

2 Απριλίου, 2024 16:17

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σταθάς συναντήθηκαν με Διεθύνοντα Σύμβουλο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» Νικόλαο Κουρέτα.

Εκφράζοντας μια χρόνια λαϊκή απαίτηση, η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου έθεσε εκ νέου το πάγιο αίτημα του Δήμου για δημιουργία Σταθμού Μετρό στο Χαϊδάρι.

Από τη μεριά του ο κ. Κουρέτας δήλωσε πως η επέκταση των γραμμών του ΜΕΤΡΟ μελετάται από τον ΟΑΣΑ στα πλαίσια μια ευρύτερης κυκλοφοριακή μελέτης, η οποία θα καθορίσει και το σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Η Δημοτική Αρχή σημείωσε πως η κατασκευή Σταθμού Μετρό στο Χαϊδάρι πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας, καθώς το Χαϊδάρι είναι ο μοναδικός Δήμος στην Δυτική Αθήνα χωρίς Μετρό, παρ’ ότι βρίσκονται , το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Αθήνας (το Αττικόν), 2 ψυχιατρικά νοσοκομεία και 2 στρατόπεδα, αλλά και χιλιάδες πολίτες που στερούνται καλής και σύγχρονης συγκοινωνίας.

Επίσης η Δημοτική Αρχή ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει τον κόσμο της περιοχής ώστε να διεκδικήσει τη δημιουργία Σταθμού Μετρό στο Χαϊδάρι.