ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ – ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

11 Ιουλίου, 2023 17:30

Σύσκεψη για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του προβλεπόμενου καύσωνα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11/7 στον Δήμο Χαϊδαρίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της σύσκεψης, από αύριο Τετάρτη 12/7 και για όσο διάστημα συνεχιστούν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες:

1) Στο Χαϊδάρι θα λειτουργήσουν οι εξής κλιματιζόμενοι χώροι: Το Δημαρχείο (οδός Στρ. Καραϊσκάκη 138) για όλο το 24ωρο. Το ΚΕΦΗ (πρώην ΚΑΠΗ) του κέντρου Χαϊδαρίου,  ώρες 08:00-20:00. Το ΚΕΦΗ του Δάσους, ώρες 08:00-15:00.

2) Η απασχόληση των εργαζόμενων του Δήμου σε εξωτερικούς χώρους θα διακόπτεται από τις 11:00 έως τις 16:00.

3) Στους χώρους του προγράμματος Θερινής Απασχόλησης Παιδιών έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά μηχανήματα και το πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά. Επίσης θα πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες του προγράμματος στο Κολυμβητήριο και οι προβολές ταινιών στη Στέγη Πολιτισμού, όπου η αίθουσα είναι κλιματιζόμενη. Οι προγραμματισμένες εκδρομές του προγράμματος αναβάλλονται για την προσεχή εβδομάδα.

4) Θα υπάρξει μέριμνα για τον εφοδιασμό των πυροφυλάκων με κρύο νερό και συνολικά για την προφύλαξή τους από τον καύσωνα.

5) Για την προστασία των αδέσποτων ζώων, θα πραγματοποιείται συχνή ανανέωση του νερού στις ποτίστρες που είναι τοποθετημένες στην πόλη.