Δελτία Τύπου

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

08-02-2019

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών έκοψε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου στο γεμάτο από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς του προγράμματος, κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Χ. Αγγουράκης».

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χαϊδαρίου Λεωνίδας Βουλγαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Μοσχονάς, Επικεφαλείς Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος έκοψε την πίτα και ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς υγεία, αγάπη, ειρήνη και πρόοδο για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και κατ’ επέκταση ο Δήμος μας. Ο Πρόεδρος μίλησε για τα οφέλη που υπάρχουν από τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, συνεχάρη τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους και επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται για την συνέχιση του ήδη υψηλού επιπέδου παροχών των Κ.Δ.Α.Π. καθώς και για τον περαιτέρω εμπλουτισμό τους.  Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στο προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και σ’ όλους τους δασκάλους για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία των προγραμμάτων.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι των Κ.Δ.Α.Π. μοίρασαν την πίτα στα παιδιά και πέντε ήταν οι τυχεροί μικροί μας φίλοι που κέρδισαν το φλουρί και έλαβαν ως δώρο από ένα λογοτεχνικό βιβλίο και από ένα είδος σχετιζόμενο με αθλητική δραστηριότητα της αρεσκείας τους.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΔΥΕ

24-01-2019

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με τους Αγγελική Σαμούρη, Ανδριανό Μπούκουρη και Γρηγόρη Αναγνώστου, παρέδωσαν τμήμα της υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τις Επιτροπές Ειρήνης και τις Λαϊκές Επιτροπές, με προορισμό τους πρόσφυγες και τις υπόλοιπες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στο επίκεντρο της αδικίας του καπιταλιστικού συστήματος.

Ένα μέρος της βοήθειας, παραδόθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου με σκοπό να διατεθεί στους πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας Σκαραμαγκά.

Εκ μέρος του Δήμου Χαϊδαρίου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τους «ευχαρίστησε θερμά για αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή η βοήθεια, τόνισε, έρχεται σε μια περίοδο που η αλληλεγγύη είναι πιο αναγκαία από ποτέ, αφού πλέον τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα αλλού και όχι στους κατατρεγμένους των πολέμων και στη βοήθεια που έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Χωρίς την αλληλεγγύη από τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία,  η κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας θα ήταν πολύ χειρότερη».

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Συνεχίζεται ο καθαρισμός φρεατίων

23-01-2019

 

Πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης της ικανότητας αποστράγγισης όμβριων υδάτων των φρεατίων και των αγωγών σε δρόμους της πόλης μας.

Από τις εργασίες προηγούμενων ετών επί της οδού Στρ. Καραϊσκάκη, αναδείχθηκε η χρόνια εγκατάλειψη και η ανεπαρκής συντήρηση του δικτύου εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον έπειτα από μεθοδευμένες ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και μετά από επαναλαμβανόμενο, συχνό καθαρισμό των σωληνώσεων των κεντρικών οδών μπορούμε να πούμε ότι έχει αποκατασταθεί η ικανότητα αποστράγγισης όμβριων υδάτων του κεντρικού δικτύου σε μεγάλο βαθμό, χωρίς αυτό να λύνει το πρόβλημα της χρόνιας έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί φρεατίων στις οδούς Στρ. Καραϊσκάκη (υπόλοιπο τμήμα), Κριεζώτου, Χίου, Πλαστήρα, Λακωνίας, Γιαννούλη, Ανοίξεως, Οδυσσέως, Πινδάρου, Αγίας Λαύρας, Κορυτσάς, Σπάρτης, Ελπίδος και Κύπρου, οι οποίοι είχαν παρόμοια αποτελέσματα. Διαφόρων ειδών μπάζα μπλόκαραν τους αγωγούς και η χρόνια εγκατάλειψη έχει επιτείνει το πρόβλημα.

Οι τελευταίες παρεμβάσεις ξεκίνησαν το Νοέμβριο 2018 και συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να αποκατασταθεί η ικανότητα αποστράγγισης του υπάρχοντος δικτύου σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τις περιοχές που κινδυνεύουν από τις νεροποντές, αλλά και τη δυσοσμία που αναδύεται.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Χαϊδαρίου

23-01-2019

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα έκοψε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ο Δήμος Χαϊδαρίου στη γεμάτη από εργαζόμενους, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Επικεφαλείς των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Στελέχη του Δήμου και αρκετοί εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες.

Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη και συναδέλφωση στου λαούς της περιοχής, υγεία και προκοπή στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες.

Στη συνέχεια, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη δικαίωση των εργαζομένων για τον 13ο και 14ο μισθό πού άδικα κόπηκε από τους αντιλαϊκούς νόμους που είχαν ψηφιστεί και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Τόνισε, ότι πάντα η Δημοτική Αρχή θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων γιατί είναι δικαιώματα που κατακτήθηκαν έπειτα από χρόνιους σκληρούς αγώνες και είναι οξύμωρο να γυρνάμε 50 και 60 χρόνια πίσω, σε επίπεδο δικαιωμάτων!

Τέλος, ανακοίνωσε την παραλαβή των δύο (2) πρώτων - από τα τέσσερα (4) συνολικά- απορριμματοφόρα που θα συμπληρώσουν αποφασιστικά τον ελλιπή στόλο των οχημάτων καθαριότητας, συμβάλλοντας έτσι στη ριζική βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας. Προηγήθηκε η παραλαβή ενός (1) φορτωτή, ενός (1) σαρώθρου (σκούπα καθαριότητας), ενός (1) φορτηγού, ενώ σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί και το πλυντήριο κάδων.

Πρόκειται για μία διαδικασία μακρόχρονη που ολοκληρώνεται ξεπερνώντας το τέρας της γραφειοκρατίας που τη συνόδευε. Πλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε για τελείως διαφορετικές δυνατότητες στην περισυλλογή των απορριμμάτων και στην καθαριότητα των Δημόσιων Χώρων!

Παράλληλα όμως, για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή χρειάζεται η συμβολή όλων μας. Παρακαλούνται οι δημότες να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας και να εναποθέτουν τα απορρίμματα μόνο εντός των κάδων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Συγχαρητήριο μήνυμα στο Στέφανο Τσιτσιπά!

22-01-2019

Συγχαρητήριο μήνυμα στο Στέφανο Τσιτσιπά!

Ο Δήμος Χαϊδαρίου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και το θαυμασμό του για τις επιτυχίες του Πρωταθλητή στο τένις,  Στέφανου Τσιτσιπά. Η μέχρι τώρα πορεία του, είναι γεμάτη από θριαμβευτικές νίκες και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας,  να είσαι γερός και καλή επιτυχία στην προσπάθεια κατάκτησης του Australian Open 2019.

Ολόκληρο το Χαϊδάρι θα βρίσκεται δίπλα σου και θα σε στηρίζει σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια!

Συγχαρητήρια Στέφανε!

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Συνέχιση του προγράμματος για τις επίτοκες μητέρες

18-01-2019

Στις 21 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Μαίας που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για την ψυχική της ενδυνάμωση, προετοιμασία για τον τοκετό  καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Έπειτα από το έντονο ενδιαφέρων από μέλλουσες μητέρες το τμήμα θα συνεχιστεί από τις 28 Ιανουαρίου.

Το τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου γνωρίζοντας πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης, όσον αφορά την προετοιμασία για τον τοκετό και τη στήριξη της εγκύου, υλοποιούμε εδώ και καιρό στον Δήμο μας με την συνδρομή Μαίας, πρόγραμμα που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για οποιαδήποτε απορία και βοήθεια.

Ιδιαίτερη βάση δίνεται στην ψυχική της ενδυνάμωση, στην προετοιμασία για τον τοκετό καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή (δέκα ατόμων), δύο ώρες εβδομαδιαία με διάρκεια ενός μήνα, σε αίθουσα ειδικά εξοπλισμένη, επί της οδού Ζάππα 4 στο Δάσος και θα απευθύνεται σε επίτοκες μητέρες, κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Οι κύκλοι των μαθημάτων θα είναι διαδραστικοί και συνεχόμενοι, ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 213 2047374 - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΟΥ (ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ).

Συνεχίζονται οι τεχνικές παρεμβάσεις αναβάθμισης των σχολείων!

16-01-2019

Συνεχίζονται οι τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου Χαϊδαρίου στα σχολεία της περιοχής μας με στόχο τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών και την αναβάθμισή τους.

Πρόκειται για συνέχεια των δεκάδων παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το καλοκαίρι του 2018 και συνεχίζονται σε ολόκληρο το Δήμο. Αφορούν επισκευές σε στέγες, μονώσεις, βαψίματα, στεγανοποιήσεις, κατασκευή υδρορροών, διαμόρφωση των εισόδων και του περιβάλλοντα χώρου των σχολικών μονάδων και αρκετές άλλες μικροπαρεμβάσεις, που προέκυψαν από τη συνεργασία και τις συναντήσεις με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν οι Δήμοι, είναι σταθερά στην προτεραιότητα μας η βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών ώστε να εξασφαλίζεται αναβαθμισμένη ποιότητα στις σπουδές των παιδιών μας.

Γι’ αυτό, παρά τις δυσκολίες, από τη μία εξασφαλίζουμε σταθερά, την χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και από την άλλη διεκδικούμε με κάθε τρόπο νέους πόρους και αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου από το κράτος, ώστε να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαραίτητες εκτεταμένες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν αποφασιστικά την ποιότητα των σχολικών υποδομών.

Αποκατάσταση πεζοδρομίου στο 1ο δημοτικό σχολείο

11-01-2019

Ξεκίνησαν στις 9/1 οι εργασίες αποκατάστασης στο πεζοδρόμιο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από το τμήμα αυτεπιστασίας του Δήμου και θα ολοκληρωθούν εντός λίγων ημερών. Επιπλέον προβλέπεται να γίνει διαγράμμιση επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου με σκοπό την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Παράλληλα, η υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες  συντήρησης του περίβολου του κτιρίου.

Συνεχίζουμε, και το επόμενο διάστημα δεκάδες παρεμβάσεις σε όλη την έκταση της πόλης.

Δώρα αγάπης στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα από την Ελληνική Αστυνομία

10-01-2019

Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τις άγιες αυτές ημέρες από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, με πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο, όπου μοίρασε δώρα στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο ίδρυμα της πόλης μας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο διοικητής της Ταξίαρχος, Μανώλης Δασκαλάκης, και ο διοικητής του Α.Τ Χαϊδαρίου Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Κώστας Παχής. Τα παιδιά άνοιξαν με χαρά τα πακέτα που τους πρόσφεραν και τα δώρα τους άρεσαν πολύ, κάτι που ευχαρίστησε τους επισκέπτες.

«Θέλω και εγώ να γίνω αστυνομικίνα»

Η συνάντηση των παιδιών με τους αστυνομικούς έγινε σε γιορτινό και οικείο κλίμα. Τα κορίτσια είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς καθώς και άλλα τραγούδια. Ρώτησαν τους αστυνομικούς σχετικά με το επάγγελμα τους και τους κινδύνους που διατρέχουν. Μάλιστα κάποια από αυτά δήλωσαν πως θα ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί, όταν θα τελειώσουν το Λύκειο. Παράλληλα τους είπαν ότι αισθάνονται ασφάλεια, αφού το Α.Τ. Χαϊδαρίου, στεγάζεται λίγα μέτρα μακριά από το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο στη Γρηγορούσα.

Οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας υποσχέθηκαν στη διοίκηση του ιδρύματος πως τέτοιες δράσεις θα πραγματοποιούνται συνεχώς για αυτά τα παιδιά και γενικά όπου υπάρχουν ανάγκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, Γιώργος Χριστοφοράκης, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι φορείς της περιοχής. Το «Χαϊδάρι Σήμερα» τους συγχαίρει με τη σειρά του.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Αναδημοσίευση από το ειδησεογραφικό portal «Χαϊδάρι Σήμερα»

Μάθημα Αλληλεγγύης από το Φροντιστήριο «Έν τάξη»

08-01-2019

Τη Δευτέρα 7/1/2019 παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαϊδαρίου τρόφιμα από τους μαθητές του φροντιστηρίου Έν τάξη που βρίσκεται στο Χαϊδάρι.

Πρωτοπόροι αυτής της δραστηριότητας, η Διεύθυνση, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι μαθήτριες του φροντιστηρίου, έδειξαν έμπρακτα με την είσοδο του νέου έτους, πως πρέπει να πράττει καθένας μας για να φτιάξει ένα κόσμο καλύτερο!

Εκ μέρους του Δήμου, τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους καθηγητές τους και τα παιδιά γι’ αυτή τη σημαντική ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου το οποίο, δουλεύει ακατάπαυστα ώστε να στηρίζει ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συνανθρώπων μας, που βιώνουν τα βάρη της κρίσης και τις δυσκολίες της ζωής.

Γι’ αυτό, αυτή η πράξη αλληλεγγύης, υπογράμμισε, πρέπει να είναι τρόπος ζωής και οδηγός στο μέλλον σας. Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι αξίες που αποτελούν θεμέλια για μια ισχυρή, ανθρώπινη και πρωτοπόρα προσωπικότητα.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία, ειρήνη και αλληλεγγύη!

copyrights © 2019 Evolution Projects