Προσκλήσεις

Τελική Φάση Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων

18-05-2019

Δελτίο Τύπου

Η Δ/νση Νεολαίας, Αθλητισμού & Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου,

βρίσκεται στην ευχάριστη θέση,  να ενημερώσει τους κατοίκους της πόλης μας ότι,

Το Σάββατο 18  και την Κυριακή 19 Μαΐου

θα πραγματοποιηθεί η Τελική Φάση

του Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για το 2019.

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου, που πραγματοποιείται συνέχεια τα τελευταία χρόνια.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης»

Ώρα πραγματοποίησης των αγώνων 9:30 π.μ. & 10:30 π.μ., Σάββατο και Κυριακή

Καλή επιτυχία και κυρίως, καλή διασκέδαση σε όλες τις ομάδες!

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του «ΘΕΑΘΗΝΑΙ»

07-04-2019

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, σε συνέχεια των προηγούμενων εθελοντικών δράσεων - στο Κεντρικό Χαϊδάρι, στην πολυκατοικία της οδού Παπανδρέου στο Δάσος, στον Προφήτη Ηλία και μαζί με τους Προσκόπους στο Άλσος Δαφνίου και στο «ΘΕΑΘΗΝΑΙ» -  όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία,        

καλεί και πάλι, όλους τους φορείς της πόλης μας (τις  ομάδες Προσκόπων, τους συλλόγους γυναικών, τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων, τους πολιτιστικούς συλλόγους κ.ά.) καθώς και  όλους τους δημότες που θέλουν να συμβάλλουν εθελοντικά,  στον καθαρισμό ,  του περιβάλλοντα χώρου του «ΘΕΑΘΗΝΑΙ»

την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 10:00 πμ,

στην είσοδο του «ΘΕΑΘΗΝΑΙ»

Μετά και από την ολοκλήρωση του στόχου μας, για ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας  με το νέο στόλο μηχανοκίνητων οχημάτων, ο καθαρισμός της πόλης μας μπαίνει σε μια νέα εποχή, ξεπερνώντας τα τόσο σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η διάλυση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Οι εθελοντικές αυτές δράσεις,  έρχονται να συμπληρώσουν τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, συμβασιούχοι και μόνιμοι.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ  !!!

Πασχαλινό Bazaar για την Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

03-04-2019

Δελτίο Τύπου

 

Bazaar, Πασχαλινά Δημιουργήματα

 Εγκαίνια έκθεσης : Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στις 19:00

 Διάρκεια έκθεσης έως 7/4

 Ώρες λειτουργίας 9:00-21:00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

  Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Πρόσκληση στη Μουσικοχορευτική – Θεατρική παράσταση «ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»

31-03-2019

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος για το παιδί Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ZΩΗΣ (www.palmosneaszois.org.gr), υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου, θα παρουσιάσει, την μουσικοχορευτική - θεατρική παράσταση:  «ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»,   την Κυριακή 31  Μαρτίου 2019 στις 11:00 το πρωί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου, στο Δημαρχείο  Χαϊδαρίου.

Σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε μια Δίωρη - Δωρεάν παράσταση για παιδιά και όλη την οικογένεια  με τραγούδι - STAND UP COMEDY - CLOWN – χορό.

Ο Stand Up Comedian,  Κώστας Γόνης, o κλόουν Σούτης, η Αργυρώ Φρουζάκη με τη χορευτική της ομάδα, καθώς και η χορωδία του Δήμου θα είναι εκεί!

Η είσοδος είναι Δωρεάν.

Φέρνοντας προαιρετικά τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο,  συμμετέχετε σε δωρεάν κλήρωση με δώρα έκπληξη,  που έχουν προσφερθεί για τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση – «ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»

ΤΟΠΟΣ: Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου, στο Δημαρχείο  Χαϊδαρίου

ΟΔΟΣ: Στρατάρχου Καραϊσκάκη 138 &  Επαύλεως 2

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 31  Μαρτίου 2019

ΩΡΑ: 11 το πρωί

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου                                                                           Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ

 (www.palmosneaszois.org.gr )

 

 

Διαδηλώνουμε Κυριακή 17 Μάρτη, 10:30 π.μ στην είσοδο του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας

17-03-2019

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες,

Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, όπου οι δημόσιες μονάδες υγείας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Οι τεράστιες ελλείψεις αντικειμενικά μας οδηγούν να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε.

Όλοι μας πληρώνουμε διπλά και τρίδιπλα για τα στοιχειώδη την ίδια ώρα που μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας έχουν τεράστια κέρδη.

Στη Δυτική Αθήνα:

 • στο ΑΤΤΙΚΟΝ αυξάνονται συνεχώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Τα ράντζα και η ταλαιπωρία ασθενών και προσωπικού έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
 • Το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα», (πρώην Λοιμωδών) λειτουργεί πλέον μόνο ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης.
 • τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) της περιοχής υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, δεν έχουν καν τους γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων, η αναμονή για επίσκεψη τους 3 μήνες ξεπερνάει σε κάποιες ειδικότητες
 • οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) και η εισαγωγή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τις ανάγκες για συνταγογράφηση. Η αναλογία στις περισσότερους δήμους είναι 1 οικογενειακός γιατρός να έχει υπό την εποπτεία του 10.000 κατοίκους (!!!)
 • η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση οδηγεί στη συρρίκνωση των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων (Δαφνί, Δρομοκαίτειο, 18ΑΝΩ, δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης) και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη επιχειρηματιών και ΜΚΟ
 • στο Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ παραμένουν κλειστές πτέρυγες λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ δεκάδες παιδιά παραμένουν εγκαταλελειμμένα
 • το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων υποβαθμίζεται συνεχώς. Το σφαγείο των ΚΕΠΑ και του κοψίματος επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων συνεχίζεται.
 • Έκλεισαν το Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων στον Σκαραμαγκά, «στοιβάζοντας» 28 παιδιά σε ένα κτίριο του «Λοιμωδών», στο παλιό Κέντρο Χανσενικών, που παραπέμπει σε συνθήκες Μεσαίωνα.
 • Δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι πληρώνουν έως και το 80% της λιανικής τιμής των φαρμάκων, χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να πληρώσουν, ενώ η κοροϊδία προς το 1,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους δεν έχει όριο (το κονδύλι που σπαταλιέται φτάνει για  δύο εποχικά εμβόλια).

Κόστος η υγεία των λαϊκών οικογενειών,

Κέρδος η υγεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Στο Πρόγραμμα της ΕΕ για την Υγεία 2014-2020 αναφέρεται ότι: “εάν οι άνθρωποι παραμείνουν υγιείς και ενεργοί... θα μειωθούν οι πιέσεις στους εθνικούς προϋπολογισμούς”.

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως ”κόστος” και το φάρμακο “εμπόρευμα”. Αυτή την πολιτική υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν.

Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού, των περικοπών στους μισθούς, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων. Της αύξησης των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα. Της εφαρμογής των «πλαφόν» στη συνταγογράφηση. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις που «πουλάνε» υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κανείς να μην ξεχάσει. Κανείς να μην τους πιστέψει.

 • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για προσλήψεις. Ποια είναι η πραγματικότητα; Ας θυμηθούμε όλοι ότι: το 2014 προεκλογικά μιλούσε για 100.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, παραμονές εκλογών στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κατέβηκαν στις 20.000, μόλις βγήκαν στη διακυβέρνηση το 2015 ο τότε υπουργός Υγείας Κουρουμπλής έλεγε ότι "μέχρι το Μάη θα γίνουν 4.500". Και το παραμύθι των προσλήψεων με το σταγονόμετρο και με ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχίζεται. Την ίδια ώρα η ΝΔ μιλάει για στοχευμένες προσλήψεις ...όπου χρειάζεται. Και ο νοών νοείτω...
 • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η επίδοξη της ΝΔ θα εξορθολογίσουν τις δαπάνες στην Υγεία. Στο όνομα του «νοικοκυρέματος» και «περιορισμού της σπατάλης» η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 5,5 δισ. "νοικοκυρεύτηκε" - "εξορθολογίστηκε" στο 1,94 δισ. Το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν κατά 55% λιγότερα και οι ασθενείς πληρώνουν 45% περισσότερα.
 • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "αλλαγής πορείας" στο σύστημα υγείας. Μόνο μια ματιά στον "πρώτο μεταμνημονιακό" "αναπτυξιακό" προϋπολογισμό, όπως τον διαφημίζουν, αρκεί. Όχι μόνο διατηρούν όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους αλλά προσθέτουν και νέα βάρη κόβοντας 65 εκατομμύρια ευρώ από τα νοσοκομεία και 414 από τον ΕΟΠΥΥ. Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν ως τώρα την κατηγορούν για κρατισμό!!!
 • Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ λένε κουβέντα για την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι κλινικές που έκλεισαν, για την ανάγκη να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα.

Όλοι στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών,

για διεκδίκηση υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν υγεία.

Να οργανωθούμε στα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Έτσι θα είναι αποτελεσματικός ο αγώνας.

Να αγωνιστούμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που τους υπηρετεί. Για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι προτεραιότητα -Απαιτούμε:

 

 • Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
 • Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το ΑΤΤΙΚΟΝ και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
 • Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνιού και του Δρομοκαιτείου.
 • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο., με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.
 • Μονάδες ΠΦΥ που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.
 • Μόνιμο θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.
 • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη της οικογένειας τους

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου - Ο Νοτένιος

24-02-2019

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου

 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σας προσκαλεί

στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Σοφίας Καλογεροπούλου

Ο ΝΟΤΕΝΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 στις 12:00

Στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ ( Λεωφ. Αθηνών & Καραϊσκάκη)

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Θεατρική Παράσταση στο Δαφνί Δήμος Χαϊδαρίου

23-02-2019

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Σμύρνης

παρουσιάζει το έργο του Ρομπέρ Τομά

 

 «8 Γυναίκες Κατηγορούνται»

 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 7 μ.μ.

στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου

 

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦΝΙΟΥ

σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Εκδήλωση – Διάλεξη «Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα»

23-01-2019

Εκδήλωση – Διάλεξη

«Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα»

Μιχαήλ Ματζανάς Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου

Διάλεξη πάνω στη Διαχείριση σχέσεων και κρίσεων

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ‘’ ΠΑΛΑΤΑΚΙ’’

Στρ. Καραϊσκάκη & Λ. Αθηνών

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»

20-12-2018

Δελτίο Τύπου

 «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»

 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Πέμπτη 20/12/2018 από τις 17:00 έως τις 20:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Παλατάκι)

Ένα ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγεννιάτικών παραμυθιών.

Παιχνίδι, Ζωγραφιές και Τραγούδι!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη σας Εύχεται Καλές Γιορτές!

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου διακηρύσσει Συνοπτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την Προμήθεια Ειδών Ατομικής Προστασίας για το προσωπικό του Δήμου Χαϊδαρίου Έτους 2018

22-11-2018

copyrights © 2019 Evolution Projects