Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα εγκατάστασης και επέκτασης WI-FI στα βασικά σημεία της πόλης

14-12-2018

Ο Δήμος Χαϊδαρίου προχωράει σε πρόγραμμα εγκατάστασης και επέκτασης WIFI στα βασικά σημεία της πόλης.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα επέκταση και εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi σε δημόσιους χώρους εντός των ορίων του δήμου, οι οποίοι μέσω της ένταξης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα θα παρέχουν δωρεάν ασύρματη σύνδεση σε όλους τους Δημότες. 

Η πρωτοβουλία του Δήμου προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους τόσο με την επισκευή του υφιστάμενου δικτύου αλλά και με την εγκατάσταση και επέκταση σε νέες περιοχές.

Αμέσως μετά την περάτωση του έργου καθένας που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους θα έχει αυτή τη δυνατότητα, για άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση δίχως κανένα κόστος.

Οι πιο θερμές ευχές από το 1ο ΚΑΠΗ

14-12-2018

Το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Χαϊδαρίου πλημμύρισε από χαρά και ζωντάνια τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

Στις 6 Δεκεμβρίου, ηλικιωμένοι συμπολίτες μας μαζί με το προσωπικό του Γραφείου Τρίτης Ηλικίας και του Γραφείου Μνήμης "ΝόΟς" έφτιαξαν τα αγαπημένα  γλυκά των Χριστουγέννων, τραγούδησαν τα κάλαντα, κατασκεύασαν  κάρτες και στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μια ζεστή γιορτή που διοργανώθηκε από το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Χαϊδαρίου.

Τα περήφανα γηρατειά έστειλαν μήνυμα ελπίδας, χαράς και δημιουργίας για το νέο έτος με τις πιο ζεστές ευχές για όλο τον κόσμο.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ναουάφ Δαουάχερ, οι οποίοι ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία, σε όλους τους παρευρισκομένους.

Ως Δήμος, δεν ξεχνάμε στιγμή τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Με ευθύνη η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα, αλλά και να παρέχει αξιόλογες κοινωνικές υπηρεσίες όπως αυτές των ΚΑΠΗ με το ειδικό προσωπικό που διαθέτουν.

Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα ανώμαλου δρόμου δημοτικών σχολείων

10-12-2018

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αγώνας Δρόμου για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή νεαρών αθλήτών.

Στο τρέξιμο πήραν μέρος παιδιά από όλο τα Δημοτικά Σχολεία του Χαϊδαρίου, ενώ συνολικά συμμετείχαν πάνω από 250 μαθητές και μαθήτριες.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Χαϊδαρίου.

Η διαδρομή που ακολούθησαν έγινε μέσα στο χώρο του Βοτανικού Κήπου, ένα τοπίο ανεκτίμητου φυσικού κάλους που ενθουσίασε τους μικρούς δρομείς αλλά και τους γονείς που τους συνόδευαν.

Οι κατηγορίες που διαγωνίστηκα ήταν:

  • 600μ Γ- Δ Τάξη του Δημοτικού Αγοριών
  • 600μ Γ- Δ Τάξη του Δημοτικού Κοριτσιών
  • 1000μ Ε- ΣΤ Τάξη του Δημοτικού Αγοριών
  • 1000μ Ε- ΣΤ Τάξη του Δημοτικού Κοριτσιών

Οι μαθητές που συμμετείχαν μόνο κερδισμένοι μπορεί να είναι, μιας και ήρθαν σε επαφή με τις άξιες του ευ αγωνίζεσθε, τη συλλογική προσπάθεια και άμιλλα. Αξίες, δυσεύρετες σε μια κοινωνία που ο ανταγωνισμός και η λογική του θα επικρατήσει ο δυνατότερος, κυριαρχεί.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι ενώ στους νικητές κάθε κατηγορίας, απένειμαν μετάλλια ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Καραγιάννης.

Συμβολή στη Διοργάνωση είχαν η Διοίκηση του Διομήδειου Κήπου με την ευγενική παραχώρηση του χώρου και ο προπονητής στίβου του ΓΣ Χαϊδαρίου Γιώργος Νούτσης για την προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων.

Στολίσαμε το Δέντρο μας με Αγάπη και Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον

05-12-2018

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Χαϊδαρίου μαζί με τα δικά μας παιδιά από το ΕΡΕΙΣΜΑ, επιλέξαμε να στολίσουμε το Δέντρο του Δημαρχείου.

Η είσοδος του Δημαρχείου γέμισε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας με χαρούμενες φωνές από γονείς και παιδιά από το ΕΡΕΙΣΜΑ. Φέτος, είχαν την τιμητική τους και ανέλαβαν να στολίσουν το Δέντρο του Δημαρχείου.

Το φετινό μας Χριστουγεννιάτικο Δέντρο είχε τα καλύτερα στολίδια! Γιατί, τα παιδιά το στόλισαν με στολίδια την αγάπη, τη χαρά, την ελπίδα και την προσμονή ότι οι ημέρες που θα έρθουν θα είναι καλύτερες γι’ αυτά και για ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, το Δέντρο έλαμψε χωρίς να χρειάζεται πολλά λαμπιόνια ή περίτεχνες γιρλάντες.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της Ιωάννας Μπουρδάκη και της Ευαγγελίας Σαλή,  Δασκάλων Εικαστικών, που εβδομαδιαίως συμβάλουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Καθοριστική ήταν η βοήθειά τους για τη δημιουργία και την κατασκευή των χειροποίητων στολιδιών του Δέντρου μας.

Τους γονείς και τα παιδιά υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος, ο Αντιδήμαρχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ναουάφ Δαουάχερ και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε όλους και όλες για τη ανταπόκριση που είχαν. Ιδιαίτερα, ευχαρίστησε τα παιδιά και τους νέους από το ΕΡΕΙΣΜΑ που με το συμβολικό αυτό στολισμό δίνουν μήνυμα ελπίδας για καλύτερες ημέρες για όλους.

Αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που κάνει το προσωπικό του Δήμου ιδιαίτερα στο ΕΡΕΙΣΜΑ, καθώς με την καθοριστική συμβολή τους παρέχουμε ως Δήμος, σταθερά, υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες, δυσεύρετες της σημερινή εποχή. Τόνισε, ότι με τη συνεισφορά του προσωπικού πετυχαίνουμε κάθε χρόνο το στόχο μας να αναβαθμίζουμε το περιεχόμενο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το οποίο λειτουργεί αδιάκοπα και προσφέρει υπηρεσίες σε ομάδες που η υπόλοιπη κοινωνία, άλλα και τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια) πολλές φορές ξεχνούν.

Κλείνοντας, έδωσε τις θερμότερες ευχές για ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό.

Συνεχίζεται με νέο κύκλο το πρόγραμμα μαίας που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες

29-11-2018

Τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Μαίας που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για την ψυχική τους ενδυνάμωση, προετοιμασία για τον τοκετό  καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Οι επίτοκες γυναίκες, κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης, που επιθυμούν να συμμετέχουν στον επόμενο κύκλο του Δεκεμβρίου μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο Κοινωνικής Υπηρεσίας 2132047374- Βασιλική Δήμου (Επισκέπτρια Υγείας)

Νέα άρνηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη σε αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες

29-11-2018

Με το υπ αριθμόν 99879/32205 / 15-11-2018, έγγραφό της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  προς το Δήμο μας, απορρίπτεται άλλη μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών. Μετά την άρνηση μείωσης δημοτικών τελών σε ανέργους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  απέρριψε και τις μειώσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για καταστήματα κάτω των 100τμ και σε νέες επιχειρήσεις με έδρα το Χαϊδάρι.

Αυτό αποδεικνύει την πολιτική κατεύθυνση και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία παρέχει απλόχερα φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στέλνοντας το λογαριασμό για εξόφληση στα συνήθη υποζύγια (εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα).

Αποδεικνύεται γι’ άλλη μία φορά ότι, παρόλη την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ελάφρυνση συγκεκριμένων κατηγοριών όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, ο ασφυκτικός έλεγχος της τοπικής διοίκησης από το κράτος έχει ως στόχο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων και κατευθύνσεων πάντα στα πλαίσια  που ορίζουν οι θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).  Στα πλαίσια τους αυτά δεν προβλέπεται καμία απολύτως ελάφρυνση  και παροχή για τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες (ΕΒΕ) και τα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική  Αρχή θα σταθεί στην πρώτη γραμμή των λαϊκών  αγώνων, για την  ουσιαστική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Δήμων, ώστε να μπορούν  να υλοποιηθούν  έργα υποδομής  και  βελτίωσης των συνθηκών  ζωής στην πόλη μας καθώς και οικονομική ελάφρυνση για όλους τους δημότες. Θεωρούμε ότι κάθε συνδημότης μας θα σταθεί αλληλέγγυος και συμμέτοχος στην προσπάθεια μας αυτή.

Ολοκληρώθηκε ο Αντιγριπικός Εμβολιασμός Των Εργαζόμενων στο Δήμο Χαϊδαρίου

26-11-2018

Στα πλαίσια της πρόληψης, ολοκληρώθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο, ο αντιγριπικός εμβολιασμός των εργαζόμενων στο Δήμο Χαϊδαρίου από τον Ιατρό Εργασίας.

Ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης κατά της γρίπης, ιδιαίτερα ωφέλιμος σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των ιών της γρίπης, ιδιαίτερα των επικίνδυνων στελεχών Η1Ν1 και Η2Ν3.

Στον εμβολιασμό συμμετείχαν όσοι εργαζόμενοι μπορούσαν και ήθελαν να εμβολιαστούν, με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας τους.

Συνεχίζουμε με γνώμονα τις ανάγκες και τις αγωνίες του χαϊδαριώτικου λαού!

21-11-2018

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις Λαϊκές Συνελεύσεις, που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο το Χαϊδάρι έως 21 Νοέμβρη.

Η επόμενη Λαϊκή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 21 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο,

στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, Στρατ. Καραϊσκάκη 138 και Επαύλεως.

Η συμμετοχή των δημοτών στις συνελεύσεις ενισχύει την άμεση επικοινωνία που σταθερά επιδιώκουμε ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια.

Στις Λαϊκές Συνελεύσεις αναπτύσσεται πλούσιος διάλογος, γίνεται κριτική και αναφορά στα προβλήματα και υπάρχει πλούτος εποικοδομητικών προτάσεων. Αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη μας, γιατί θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και όχι θεατή των εξελίξεων.

Συγχαρητήρια στην ολυμπιονίκη Μαρία Καρδαρά!

19-11-2018

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/11 στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, βράβευσε τη Χαιδαριώτισσα νεαρή Ολυμπιονίκη στην Άρση Βαρών στην κατηγορία των 58 kg, Μαρία Καρδαρά, η οποία λίγες ημέρες πριν θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς Νέων που πραγματοποιήθηκαν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Την πρωταθλήτρια συνόδευσε η προπονήτριά της Άννα Στρούμπου καθώς και η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό κλίμα, εκ μέρους της διοίκησης παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδεία, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος. Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, συνεχάρη εγκάρδια τη Μαρία Καρδάρά βραβεύοντάς τη για τις διακρίσεις της.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά της στο άθλημα μιας και το διαφημίζει σε πανελλαδικό επίπεδο, τη στιγμή που τα μέσα και η απαραίτητη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αθλητισμού έχει σημαντικά περικοπεί. Της ευχήθηκε υγεία και πολλές ακόμα επιτυχίες στου Πανελλήνιους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες.

Τέλος, συνομίλησαν για αρκετή ώρα με την προπονήτριά της και την Ολυμπιονίκη, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημα, αλλά και πιο ειδικά η γυναίκα- αθλήτρια.

Ανακυκλώνουμε! Σεβόμαστε το περιβάλλον που ζούμε!

15-11-2018

Αρκετές σχολικές μονάδες του Δήμου μας, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά το 2018 και τώρα επεκτείνεται στα περισσότερα από τα σχολεία της πόλης μας.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ανακύκλωση, ανακυκλώνοντας τα παλιά σχολικά τους βιβλία. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του πολιτισμού και της κοινωνικής συνείδησης, γι’ αυτό μια απλή δραστηριότητα όπως αυτή μπορεί να διδάξει πολλά, να τροφοδοτήσει με αξίες –θεμέλια- τους μαθητές της πόλης.

Αποτελεί προτεραιότητά μας ο σεβασμός στο περιβάλλον και πολύ περισσότερο η διαμόρφωση περιβαλλοντολογικής συνείδησης στις νέες γενιές.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν αποτελεί ατομική υπόθεση αλλά είναι κοινωνική υποχρέωση!

copyrights © 2018 Evolution Projects