Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων ολοκληρώθηκαν οι λαϊκές συνελεύσεις

03-12-2018

Ολοκληρώθηκαν οι Λαϊκές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις γειτονιές του Χαϊδαρίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Στις Λαϊκές Συνελεύσεις συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι, ενώ η συζήτηση περιλάμβανε μεγάλο εύρος θεμάτων, για παρεμβάσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, την ουσία των προβλημάτων που υπάρχουν στις γειτονίες και των αιτιών τους, τις προοπτικές λύσεων που υπάρχουν και τις άμεσες διεκδικήσεις του Δήμου από την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση για την χρηματοδότηση και κάλυψη  των αναγκών της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Μ. Σελέκος στις εισηγητικές του ομιλίες, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που απορρέουν από την πολιτική κατεύθυνση των μειώσεων της κρατικής χρηματοδότησης και την κάλυψη της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης που υπήρχε στα ταμεία του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια, που οδήγησαν στην πραγματοποίηση του οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου. 

Ιδιαίτερα ανέλυσε την κατάσταση στο θέμα της καθαριότητας, που αποτελεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για τη Δημοτική Αρχή, για τις προσπάθειες ενίσχυσης της υπηρεσίας, τη στελέχωσή της με προσωπικό αλλά και την συνολική της αναβάθμιση με την αγορά νέου στόλου οχημάτων που βρίσκεται στην τελική ευθεία, βασικές προϋποθέσεις για να δοθεί λύση σε ένα νευραλγικό τομέα όπως είναι η καθαριότητα της πόλης.

Παράλληλα, ανέδειξε τις παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, έργα υποδομής που δεν έγιναν δεκαετίες στη πόλη μας. Αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν, όσο και αυτά που σχεδιάζονται, άλλα και ιδιαίτερα προβλήματα και προτεραιότητες που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά, όπως οι πεζογέφυρες, οι παρεμβάσεις στα σχολεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές κλπ.

Τέλος, αναδείχτηκαν οι δράσεις της κοινωνικής υπηρεσίας με γνώμονα τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες όπως το γραφείο ανέργων, το Έρεισμα, το πρόγραμμα πρόληψης, οι ενημερωτικές ιατρικές ημερίδες, οι δωρεάν εξετάσεις, οι συνταγογραφήσεις και άλλα, οι σημαντικές μειώσεις για την συμμετοχή των κατοίκων στο κολυμβητήριο, στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου μας.  

Η συζήτηση με τους κατοίκους αποτελεί θετική παρακαταθήκη, αφού πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρινούς και άμεσου διαλόγου, υπήρχε ταύτιση των παρατηρήσεων και των προτεραιοτήτων, στις περισσότερες περιπτώσεις μεταξύ κατοίκων και Δημοτικής Αρχής. Επαναδιατυπώθηκε, ουσιαστικά η υπόσχεση, ότι μέχρι τη λήξη της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, θα προωθούμε  και θα δουλεύουμε ακατάπαυστα με γνώμονα την υπεράσπιση και προώθηση των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν θεωρούμε τυχαίο γεγονός, ότι χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις ετήσιες Λαϊκές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, καθώς η πρωτοβουλία υλοποίησης τους, κάλυψε την ανάγκη των κατοίκων που αποτελούν το ζωντανό κομμάτι της πόλης, να τοποθετηθούν για τα ζητήματα που τους απασχολούν, να πάρουν θέση για όσα γίνονται, να προτείνουν σκέψεις και λύσεις, ακόμα και να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους. Μια συζήτηση που δε γίνεται κενό γράμμα, αφού από αυτή, προκύπτουν οι προτεραιότητες που θέτει η Δημοτική Αρχή στο σχεδιασμό της.

copyrights © 2019 Evolution Projects